Kampanja “Budi Supergrađanin – Tvoje pravo da odlučuješ”

Osnovna ideja kampanje je podizanje kapaciteta aktivnih građana u lokalnim zajednicama i inicijativama, formiranjem centra koji bi imao dugoročnu ulogu u podršci razvoju lokalnih zajednica i inicijativa, organizovanje radionica za jačanje veština i kapaciteta aktivnih građana i promocija građanskog aktivizma.

U periodu od oktobra 2022 do kraja maja 2023 udruženje je imalo veliki broj promotivnih aktivnosti u u vidu komunikacija sa građanima na otvorenom prostoru. Kroz posete zajednicama (selima i naseljima) vršena je promocija građanskog aktivizma, podela promotivnog materijala, direktan razgovor sa građanima i upoznavanje sa inicijativom i važnostima uključenja građana u donošenje ekonomskih i političkih odluka.

Sistem uključivanja je realizovan kroz obilazak zajednica i vizuelnom uočavanju stanja u zajednici, anketiranju i razgovoru sa meštanima, identifikovanju lidera i zainteresovanih građana za aktivno delovanje, korišćenju društvenih mreža, web portala i kontakata od strane građana putem istih.

Održali smo konsultativne sastanke sa predstavnicima svih većih opština na Jugu Srbije: Crna trava, Vladičin Han, Bujanovac, Medveđa, Lebane, Bojnik, Vranje, Leskovac, Trgovište. Vlasotince, Preševo, Surdulica i Bosilegrad.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*