Najava foruma OCD „ISTOK-JUG“

Udruženje građana „I Ja se Pitam“ u saradnji sa organizacijama „Proaktiv“  i „Nacionalnom koalicijom za Decentralizaciju“ iz Niša, i uz podršku Nacionalne zadužbine za Demokratiju „NED“, organizuje forum organizacija civilnog društva istočne i južne Srbije pod nazivom FORUM OCD „ISTOK-JUG“

Događaj, koji će se održati u Nišu od 28. do 30. Juna, u trajanju od tri dana, prilika je da se razmene iskustva organizacija, čuju neka međunarodna iskustva, razmotre mogućnosti saradnje i umrežavanja u regionu istočne i južne Srbije, i identifkuju ideje i predlozi za zajedničku akciju.

Socijalni kapital koji poseduju ove organizacije prevazilazi okvir lokalnih zajednica, pa će zajednički rad na forumu biti prilika da se uspostave jače veze između samih učesnika, ojača princip solidarnosti i stvore mogućnosti za zajedničko delovanje na širem frontu i većem okviru tema, sa ciljem uticaja na donosioce i donošenje odluka od značaja za građane.

Forum je deo šireg seta aktivnosti pod nazivom „Građanin kao lokomotiva u procesu donošenja odluka“, a koje podržava Nacionalna zadužbina za Demokratiju – NED.

Vidimo se na forumu.

Upravni odbor udruženja „I Ja se Pitam“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*